نوشته های یک تازه نویسنده کاش کاربلد

این جا، از هر دری، سخنی می نویسم و آن ها را با شما به اشتراک می گذارم. امید که به درد یکی بخورد.

نوشته های یک تازه نویسنده کاش کاربلد

این جا، از هر دری، سخنی می نویسم و آن ها را با شما به اشتراک می گذارم. امید که به درد یکی بخورد.

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان
  • ۰
  • ۰


 

 


" ایرانی ها خیلی لوس هستند، همه آب سد می خواهند... با این روند بهره برداری از آب های زیرزمینی ، تا 50 سال آینده دیگر نه قمی وجود دارد ، نه کاشانی..."

پدر کویرشناسی ایران، این سخنان را با شور و دغدغه بسیار زیاد و با ناراحتی فراوان بیان نمود. پروفسور پرویز کردوانی ، استاد دانشگاه، مرد موی سپید کرده محیط زیست ایران تاسف خود را اینچنین اظهار داشت: " مثلا همدان 300 میلیمتر بارندگی دارد، این یعنی یک خانواده فقیری که پشت بامش 10 در 20 متر است، می تواند آب مورد نیاز سال خودش را از آب باران جمع شده از پشت بامش تامین کند...به جز جمع آوری آب باران، روش دیگر  تصفیه آب فاضلاب ها برای استفاده کردن است.اما ایرانی ها خیلی لوس هستند..."

صحبت های او، ذهن ها را به سمت شعارهای مردم در مقابل مسئولین کشور متمایل می کند: "شعار بسه...آب نداریم... آب نداریم..." شاید محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق و یا دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس، انتظار اینگونه شعارها و تعداد کم استقبال کنندگان از آنها را نداشتند.

اما آیا همواره مسئولین باید تمام مشکلات را حل کنند؟ آیا خانواده ها نمی توانند خود دست به کار شده و مثلا از جمع آوری آب باران شروع کنند؟ شاید راحت تر از این روش ، مختصر مصرف کردن آب در خانه ها باشد. زیرا با این بهره برداری از آب های زیرزمینی، باید منتظر جنگ جهانی دیگری باشیم. بعد از جنگ های جهانی اول و دوم و هشت سال جنگ تمام دنیا مقابل ایران شاید جنگ جهانی چهارم، جنگی برای آب. با این بحران دوباره به زمانی برخواهیم گشت که قبایل بر سر آب با یکدیگر  می جنگیدند. اما جنوب غربی آسیا شاید اولین منطقه جنگی باشد. و در این محدوده وضع ایران از همه بدتر است. تا سال 2025 ، بیش از  نیمی از کشورهایی که از کمبود آب رنج می برند، در جنوب غربی آسیا جای گرفته اند. باید منتظر زمانی باشیم که مثل قدیم در خانه بشکه بگذاریم و با کاسه آب بیاوریم.اگر به قداست  آب فکر کنیم، می توانیم با دید بازتری به آن احترام بگذاریم:

قرآن این مایع را اینگونه توصیف می کند: " وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ ..." از آب همه چیز را زنده گردانیدیم . از قدیم نیز این عنصر در اساطیر ایران، مصر، نیوزیلند و ... مقدس دانسته شده و در میان عناصر چهارگانه در ایران، پس از آتش گرامی ترین عنصر است. مراسم هایی مثل جشن آبریزان ، مراسم باران خواهی و پاشیدن آب پشت سر مسافر همه نشان دهنده اهمیت آب در بین ساکنان ایران می باشد.

اما شاید دیالوگ پیرزن دوست داشتنی در سریال ایرانی ، بهترین سخن در مواجهه با این بی اهمیتی ها باشد. یازده حلقه چاه غیرمجاز آب در قم، در کنار تعداد زیاد چاه های غیر مجاز دیگر در کشور، ما را وادار می کند که بگوییم: مردم، شما جیب ما را نزنید، صرفه جویی و جمع آوری آب باران پیشکشتان!!


فاطمه سعیدی 5 / 9 / 1393

Secont14@yahoo.com

چاپ شده در روزنامه شاخه سبز دوشنبه 23 شهریور 1394

http://0up.ir/do.php?downexf=2412.pdf

  • ۹۵/۰۹/۱۷
  • فاطمه سعیدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی